Сгрешени протоколи създадоха затруднения на две районни избирателни комисии и

...
Сгрешени протоколи създадоха затруднения на две районни избирателни комисии и
Коментари Харесай

Над 85% сгрешени изборни протоколи в Пловдив

Сгрешени протоколи сътвориха усложнения на две районни изборни комисии и забави отчитането на резултата от вота. Въпреки, че не се стигна до отваряне на чували и наново преброяване на бюлетини, закъснението принуди представителите на секциите да изкарат нощта в две панаирни покои, едната от които с развалена климатична система.

Изключително доста са сбърканите протоколи както в Пловдив, по този начин и в цялата страна.

" За страдание в Пловдив сбърканите протоколи се оказаха над 85% от всичките. Малко или доста, промяна се постановяваше в огромна част от протоколите - дали поради неправилни аритметични калкулации, дали поради непопълнени елементи от протоколите и като цяло поради неразбрана логичност на секционния протокол. Колегите от РИК трябваше да оказват подпомагане на голяма част от сътрудниците от СИК ", изясни Калоян Сухоруков – ръководител на 16 РИК - Пловдив, пред Българска национална телевизия.

Най-честата неточност на комисиите е била, че гласовете с " не поддържам никого " в действителност са действителни и ги означават като недействителни. В погрешно поле в протокола са отбелязвани сбъркани бюлетините-образци. В частта " преференции " също са се налагали корекции, а това се дължи на недоумение на самия механизъм, по който тези преференции се разпределят, изясни още Калоян Сухоруков

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР