Германският консултативен комитет за ваксини (SITKO) актуализира в понеделник своите

...
Германският консултативен комитет за ваксини (SITKO) актуализира в понеделник своите
Коментари Харесай

В Германия препоръчаха ваксинация на всички подрастващи между 12 и 17 години |

Германският съвещателен комитет за ваксини (SITKO) актуализира в понеделник своите насоки, препоръчвайки на всички деца и юноши на възраст сред 12 и 17 години да се сложи ваксина против COVID-19, като се базира на спомагателни данни за сигурност и на нарасналите опасности, свързани с по-заразния Делта разновидността на ковид, оповестява Ройтерс.

По-рано STIKO позволи имунизирането на популацията против COVID-19, само че ограничи рекомендацията си до подрастващи с към този момент съществуващи медицински положения и тези с по-висок риск от развиване на по-тежки признаци на ковид.

Днес STIKO съобщи, че рекомендацията му се основава на нови данни от имунизационната стратегия в Съединени американски щати, както и на математическо моделиране, показващо, че децата от тази възрастова група са изложени на доста по-висок риск от зараза с разновидността Делта на ковид.

" След деликатна оценка на тези нови научни наблюдения и данни STIKO стигна до заключението, че съгласно актуалните знания, преимуществата на имунизацията надвишават риска от доста редки странични резултати от сходна имунизация ", показва от Германският съвещателен комитет за ваксини.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР