Германският канцлер Олаф Шолц постави замрази процеса по сертифициране на

...
Германският канцлер Олаф Шолц постави замрази процеса по сертифициране на
Коментари Харесай

Германия замрази „Северен поток 2“

Германският канцлер Олаф Шолц сложи замрази процеса по узаконяване на съветския газопровод „ Северен поток 2 “. Тръбата, предопределена да доставя суровина от Русия до Германия, стана жертва на вчерашното решение на Владимир Путин да признае независимостта на украинските райони Донецк и Луганск, както и да вкара „ омиротворителни “ сили в Източна Украйна.

Енергийният план е най-спорният в Европа – предопределен е да удвои количеството газ, което тече от Русия към Германия, само че заобикаля Украйна.

Тръбата среща съпротивата на Европейския съюз, Съединените щати и от Украйна, на съображение, че усилва енергийната взаимозависимост на Европа от Русия, оставя Украйна без директни такси и я прави по-уязвима за съветска инвазия.

В светлината на най-новите събития би трябвало да преоценим обстановката, по-специално във връзка с „ Северен поток 2 “, сподели Шолц на конференция с ирландския си сътрудник.

Той добави, че министерството на стопанската система ще прегледа още веднъж процеса на узаконяване поради дейностите на Русия.

Шолц е помолил министерството на стопанската система да предприеме стъпки, с цел да подсигурява, че узаконяването не може да се извърши сега.

Съответните отдели на министерството на стопанската система ще създадат нова оценка на сигурността на доставките ни в светлината на измененията през последните няколко дни “.

Германското държавно управление от дълго време съобщи, че „ Северен поток 2 “ е най-вече търговски план, който диверсифицира енергийните доставки за Европа. Най-голямата европейска стопанска система зависи от Русия за към половината си енергийни потребности.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР