Германският канцлер Олаф Шолц откри днес предизборната кампания на социалдемократите

...
Германският канцлер Олаф Шолц откри днес предизборната кампания на социалдемократите
Коментари Харесай

Шолц откри предизборната кампания на социалдемократите в Северен Рейн-Вестфален

Германският канцлер Олаф Шолц откри през днешния ден предизборната акция на социалдемократите в провинция Северен Рейн-Вестфалия. Той се срещна с жители в Есен, само че бе вербално нападнат от група съперници на имунизирането.

По време на откриването на предизборната акция в Есен канцлерът Олаф Шолц бе освиркан от група съперници на ограниченията против Covid-пандемията.

Шолц обаче парира офанзивите, заявявайки, че тъкмо това е демокрацията, за която всички се борят. Всеки да има право да каже свободно мнението си.

„ Карайте се и викайте умерено. Все отново тъкмо за това право се борим всички “, съобщи той.

Канцлерът съобщи и че се гордее с всички свои съграждани поради солидарността, която демонстрират с украинските бежанци Солидарност обаче е и когато се пазим едни други, когато по време на пандемия се грижим за това всички да са здрави и в сигурност, уточни той.

„ Така че викайте и се карайте свободно, тъй като украинските ни другари, които търсят леговище тук, дават живота си точно за това право “, съобщи канцлерът.

„ Да твърдите, че някой ви притиска или не разрешава да си изказвате мнението в Германия, е цинизъм. Огледайте се какво става в диктатурите на този своят, какво се случва с хората, които изричат мнението си там и осъзнайте какво значи народна власт “, съобщи още канцлерът.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР