Германският канцлер Олаф Шолц определи като aбсурдни обвиненията във фашизъм,

...
Германският канцлер Олаф Шолц определи като aбсурдни обвиненията във фашизъм,
Коментари Харесай

Шолц определи като абсурдни обвиненията във фашизъм на Ердоган към Израел

Германският канцлер Олаф Шолц дефинира като " aбсурдни " обвиняванията във фашизъм, които турският президент Реджеп Тайип Ердоган насочи към Израел, дни преди плануваното посещаване на водача на Турция в Берлин този петък, съобщи Агенция Франс Прес.

Израел е " страна, която зачита правата на индивида и интернационалното право и се ангажира да работи в сходство с тях (...). Ето за какво тези обвинявания против Израел са неуместни ", съобщи Олаф Шолц на конференция в Берлин с гръцкия си колега.

В петък, на честване във връзка годишнината от гибелта на създателя на турската република Мустафа Кемал Ататюрк, Ердоган насочи остри рецензии към Израел, който съгласно него " от 75 години се пробва да построи страна върху земя, открадната от палестинския народ ", и чиято легитимност е " сложена под въпрос поради личния му фашизъм ".

Тези изявления провокираха неспокойствие, изключително в Германия, където съществуването на Израел се счита за " държавен интерес " предвид на отговорността на Германия за Холокоста. 

В Берлин Ердоган ще беседва с канцлера Шолц и президента Франк-Валтер Щайнмайер. Но визитата, първото на Ердоган от 2020 година насам, се оказва противоречиво поради обвиняванията на турския водач против Израел и определянето на " Хамас " като " освободители ", които се борят за земята си.

Инфо: Българска телеграфна агенция

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР