Германският канцлер Олаф Шолц не дава големи надежди на Украйна

...
Германският канцлер Олаф Шолц не дава големи надежди на Украйна
Коментари Харесай

Шолц се обяви срещу бързото разширяване на НАТО

Германският канцлер Олаф Шолц не дава огромни очаквания на Украйна за бърза покана за присъединение към НАТО, оповестяват немските медии.


В четвъртък вечерта след срещата на върха политикът от ГСДП даде да се разбере, че бързото приемане на страната не е обезпечено даже след преустановяване на съветската нападателна война. " Съществуват доста ясни критерии за участие ", сподели Шолц. Това включва и държавата-кандидат да няма гранични спорове.

По въпроса за възможни други гаранции за сигурността на Украйна след края на войната Шолц съобщи, че те би трябвало да бъдат от такова естество, че страната да бъде предпазена от заплаха от нахлуване и в същото време да бъде нормализирана. Освен това гаранциите за сигурност ще би трябвало да се одобряват съществено освен от Украйна, само че и от всички останали. Шолц не беше по-конкретен. Все още може да има разнообразни благоприятни условия за развиване, сподели той.

Преди това украинският президент Володимир Зеленски прикани за " ясна покана " за участие на страната му в НАТО още на срещата на върха на алианса в Литва през юли. " Имаме потребност от мир. Затова всяка европейска страна, която граничи с Русия и не желае Русия да я раздира, би трябвало да бъде пълновръстен член на Европейски Съюз и НАТО ", съобщи той на срещата на върха. Според него единствените други възможности на това са открита война или жестока съветска окупация. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР