Германският канцлер Ангела Меркел заяви днес, че трябва да се

...
Германският канцлер Ангела Меркел заяви днес, че трябва да се
Коментари Харесай

Меркел ще търси варианти за връщане на доверието към дизеловите автомобили

Германският канцлер Ангела Меркел съобщи през днешния ден, че би трябвало да се възвърне доверието към дизеловите коли, с цел да се избегнат забрани за придвижването им, съобщи Франс прес. Изявлението пристигна на конгрес, проведен от вестник " Билд ".

63-годишната Меркел, която ще се кандидатира за четвърти мандат на изборите на 24 септември, още веднъж съобщи, че желае индустрията да остане мощна, като за задачата би трябвало да се откри рационално комбиниране на ограниченията, наложени в този стратегически бранш, в който работят над 800 000 души.

Като част от стъпките към връщане на доверието в дизеловите коли на 4 септември Меркел кани на среща общините, надвишаващи допустимия предел на замърсяване.

Канцлерът увери, че откакто завърши политическата си кариера, няма да одобри пост в бизнеса, критикувайки своя предходник социалдемократ, който отиде в съветския петролен колос " Роснефт ".
" Намирам, че това, което направи господин Шрьодер не е добре, най-малко не и в " Роснефт ", посочи Ангела Меркел.

" Дизелгейт " представлявал опасност за немската стопанска система

Междувременно в месечния отчет на немското министерство на финансите се показва, че абсурдът с манипулираните излъчвания нездравословни газове на колите, създадени от немски компании, съставлява риск за най-голямата европейска стопанска система, като все още е невероятно да бъдат изчислени последствията от него, съобщи " Ройтерс ".

Наред със абсурда с нездравословните излъчвания при дизеловите коли, който стартира преди съвсем две години, откакто " Фолксваген " разкри, че е манипулирал тестовите данните за нездравословните излъчвания в Съединени американски щати, ведомството показва като риск за немската стопанска система излизането на Англия от Европейски Съюз и протекционистката комерсиална политика на американското държавно управление.

Автомобилната индустрия е най-големият немски експортьор и обезпечава към 800 000 работни места. В допълнение така наречен дизелова рецесия се дефинира като нов риск за немската стопанска система, въпреки че последствията от нея сега не могат да се изчислят количествено, се показва в документа.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР