Германският канцлер Ангела Меркел защити новите строги мерки, обявени от

...
Германският канцлер Ангела Меркел защити новите строги мерки, обявени от
Коментари Харесай

Меркел: Зимата ще бъде тежка


Германският канцлер Ангела Меркел отбрани новите строги ограничения, оповестени от нейното държавно управление против ковид. И предизвести, че пропагандата и тайните теории подкопават битката против пандемията, съобщи Франс прес.

Тя прикани германците да се обединят в спазването на рестриктивните мерки и да отхвърлят тези, които отхвърлят да спадват рекомендациите на науката. Лъжата, дезинформацията, конспирацията и омразата повреждат освен демократичния спор, само че и битката против ковид, сподели Меркел в изявление пред Народното събрание. Думите й бяха прекъсвани от крайната десница, ръководителят на Бундестага пък заплаши депутатите с санкции.

Меркел се съгласи с министър председателите на 16-те провинции на Германия по време на видеоконференция да затвори заведения за хранене, питейни заведения, кина, театри, фитнес зали и публични басейни измежду другите развлекателни уреди за месец ноември в опит да спре вълната от нови инфекции.

Училища, детски ясли, магазини и други съществени бизнеси ще останат отворени и няма да има ограничавания за хората да напущат домовете си, за разлика от по-тежко засегнатите страни като Франция и Испания, припомня БГНЕС.

Меркел съобщи пред депутатите, че с нови случаи, удвояващи се през последната седмица и интензивни отделения, които бързо наближават тавана на потенциала си, строгите ограничавания са единственият виновен избор.

“Мерките, които одобряваме, са подобаващи, нужни и пропорционални”, сподели тя. “В началото на студеното време на годината се оказваме в трагична обстановка.”По думите й задачата е да се понижи персоналния контакт сред германците до “абсолютен минимум”, с цел да изравнява кривата на новите инфекции.

Меркел добави, че “разбира разочарованието, да, и отчаянието” в браншове, които ще понесат главната тежест на прекъсването.

“Зимата ще бъде тежка – четири дълги сложни месеца – само че ще приключи”, съобщи Меркел.

Германия мина през първата фаза на пандемията по-добре от множеството си съседи, като общият брой на смъртните случаи е малко над 10 000 в страната с най-многобройно население на Европейския съюз.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР