Германският канцлер Ангела Меркел призова европейските лидери да работят заедно,

...
Германският канцлер Ангела Меркел призова европейските лидери да работят заедно,
Коментари Харесай

Меркел си каза тежката дума за втората вълна от К-19

Германският канцлер Ангела Меркел прикани европейските водачи да работят дружно, с цел да се избегне повторното налагане на блокади, защото задаващата се нова вълна на ковид заплашва към този момент засегнатите стопански системи, написа Bloomberg.

„ Политически желаеме непременно да избегнем затварянето на границите още веднъж, само че това допуска да действаме координирано “, разгласи Меркел през днешния ден по време на посещаване в президентската резиденция на Еманюел Макрон на средиземноморското крайбрежие.

Личната намира се случи, до момента в който европейските управляващи претеглят опцията за наново въвеждане на ограничавания за преодоляане на нова вълна от инфекции. Блокът се раздира сред нуждата да се изправи против здравната рецесия, без да нанесе още един удар на стопанските системи, които не могат да се оправят с втора обсада.

Дилемата стана явна, защото страните, които разчитат на туристите, се пробваха още веднъж да отворят за летния сезон, само че бяха принудени да забранят късните купони, защото обществените събирания и пътуванията са упреквани за новия скок на броя на случаите.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР