Германският канцлер Ангела Меркел предупреди, че предизвикателството с миграцията може

...
Германският канцлер Ангела Меркел предупреди, че предизвикателството с миграцията може
Коментари Харесай

Меркел предупреди - проблемът с миграцията ще се отрази на бъдещето на Европа

Германският канцлер Ангела Меркел предизвести, че предизвикването с миграцията може да дефинира ориста на Европа. „ Пред Европа има доста провокации, само че миграцията може да дефинира бъдещето на
континента “, съобщи Меркел пред депутатите в Бундестага, представена от Агенция Франс Прес.

Тя добави, че пътят, който Европейски Съюз ще избере може да дефинира дали Съюзът е действителен бранител на полезностите, които прокламира.

Меркел посочи още, че НАТО остава централно за защитата на страната, макар напрежението, което съществува в Алианса. „ Не е загадка, че трансатлантическият съюз е напрегнат сега, само че ние сме уверени, че Алиансът остава централен за нашата обща сигурност “, съобщи Меркел.

Канцлерът прикани Европа да продължи контактите със Съединени американски щати, с цел да се избегне комерсиалната война. Освен това Меркел съобщи, че предлагането към Русия за разговор, който да сложи края на спора в Източна Украйна, към момента важи.

Германският канцлер уточни, че са нужни промени в Еврозоната, с цел да се предотвратят бъдещите рецесии още от зараждането им, в този момент, откакто избавителните стратегии в някои страни членки са извършени сполучливо.

По време на своя тирада пред Бундестага тя съобщи, че „ гръцката избавителна стратегия бе огромно предизвикателство, само че може да се каже, че еврото е устойчиво, стратегиите са извършени до край и страните още веднъж са конкурентоспособни “. Тя оцени това като добре свършена работа
и добър образец за европейска взаимност. „ Но към момента има потребност от промени. Затова се съгласихме с Франция да работим дружно “, съобщи Меркел.

По-късно през днешния ден Ангела Меркел ще участва на срещата на високо ниво на Европейски Съюз в Брюксел, на която се чака миграцията към Европа да стане съществена тематика.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР