Германският канцлер Ангела Меркел представи първия в Европа квантов компютър,

...
Германският канцлер Ангела Меркел представи първия в Европа квантов компютър,
Коментари Харесай

IBM инсталира квантов компютър в Германия

Германският канцлер Ангела Меркел показа първия в Европа квантов компютър, конфигуриран от американския колос IBM в Германия. Компютърът Q System One е конфигуриран покрай Щутгарт в съдействие с немски специалисти и работи от април. Това е първият квантов компютър на IBM отвън Съединени американски щати.

" Германия е измежду най-хубавите в квантовите технологии и има намерение да остане такава ", сподели Меркел, която има дисертация по квантова химия през 1986 година, до момента в който работи за Централния институт по физико-химия (ZIPC) на АН ха Германска демократична република.

Квантовата технология се употребява за доста мощни компютри заради физическите свойства на извънредно дребни частици. Вместо " битове ", употребявани от типичен компютри, квантовият свят употребява " кубити ", които могат да вършат няколко неща редом и доста бързо.

Въпреки че квантовата технология към момента е в пробна фаза, един ден тя може да бъде в положение да реши проблеми, които са прекомерно комплицирани за днешните компютри.

Франция и Германия се стремят да станат част от водачите в тази област. Френските управляващи оповестиха през януари вложения от 1,8 милиарда евро за пет години, а Германия ще задели 2 милиарда за създаване на квантов компютър до 2025 г.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР