Германският канцлер Ангела Меркел отправи остра критика към турската военна

...
Германският канцлер Ангела Меркел отправи остра критика към турската военна
Коментари Харесай

Меркел остро критикува турската операция срещу Африн

Германският канцлер Ангела Меркел насочи остра рецензия към турската военна интервенция против кюрдските милиции в град Африн в Северна Сирия.
„ Въпреки всички оправдани ползи по сигурността, които има Турция, недопустимо е това, което става в Африн, където хиляди и хиляди цивилни биват преследвани, умират или са принудени да бягат “, сподели Меркел пред Бундестага, написа БГНЕС.
Припомняме, че „ Отрядите за отбрана на народа “ (ОЗН), кюрдска милиция, бяха прогонени от Африн в неделя. Районът е един от кантоните в самопровъзгласената самостоятелна администрация, ръководена от сирийските кюрди.
Турция счита, че ОЗН са „ терористи " и са свързани с поставената отвън закона работническа партия на Кюрдистан (ПКК), която води от 1984 година протест против ръководството в Анкара.
Но Вашингтон и интернационалната коалиция против „ Ислямска страна “ (ИД) поддържаха ОЗН, които оглавиха дейностите на терен за изтласкването на джихадистите от ИД от Сирия.
В широкообхватна тирада по целите на новото си държавно управление Меркел отбрани решението си да позволи на повече от един милион търсещи леговище да влязат в германия от 2015 година, доста от които бяха бежанци от воюващата Сирия.
Тя сподели, че спорът изисква " политическо " решение, както и филантропична реакция и предизвести, че актуалните офанзиви ускоряват към този момент наличното обезверено състояние на цивилното население там.
" Сега виждаме ужасни неща с бомбардировките, да вземем за пример, в Източна Гута ", сподели Меркел. „ Осъждаме тези бомбардировки, осъществявани от режима на Асад – да вземем за пример против учебно заведение – по най-категоричния метод, само че също и Русия, която търси такива неща “, акцентира канцлерът.
Сирийският президент Башар Асад си възвърна контрола върху огромни територии земи благодарение на Русия и съюзнически сили, измежду които е и подкрепяната от Иран ливанска милиция „ Хизбула “. Наскоро той концентрира напъните си върху завладяването на последните региони, които са отвън контрола на държавното управление в и към столицата, най-големият от които е Източна Гута.
В понеделник въздушен удар против учебно заведение в Източна Гута умъртви 15 деца и две дами, които употребявали мазето като бомбоубежище.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР