Германският канцлер Ангела Меркел отива отново към в страната във

...
Германският канцлер Ангела Меркел отива отново към в страната във
Коментари Харесай

Меркел е в зоната на наводнения, изправена пред трудни въпроси за готовността

Германският канцлер Ангела Меркел отива още веднъж към в страната във вторник, нейното държавно управление бе обсадено с въпроси по какъв начин най-богатата стопанска система в Европа е била хваната по " бели гащи " от наводненията , за които е предизвестено дни по-рано , оповестява " Ройтерс ".

Наводненията убиха над 160 души в Германия , раздраха села, пометоха къщи, пътища и мостове, наблягайки пропуските в метода, по който предизвестията за тежко време се предават на популацията.

След като в страната остават към 10 седмици до националните избори , наводненията сложиха на дневен ред уменията за ръководство на рецесии на немските водачи , а опозиционните политици допускат, че броят на жертвите разкрива съществени провали в готовността на Германия за наводнения .

В понеделник държавните чиновници отхвърлиха догатките, че са създали прекомерно малко за подготовка за наводненията и обявиха, че предупредителните системи са работили .

Тъй като търсенето на оживели продължава , Германия стартира да пресмята финансовите разноски за най-тежкото си естествено злополучие от съвсем 60 години.

При първото си посещаване в потърпевш от наводнения град в неделя, Меркел, разтърсена дефинира наводнението като ужасяващо, обещавайки бърза финансова помощ .
 Наводненията в Западна Европа: Жертвите към този момент са над 120, стотици са в неопределеност
Наводненията в Западна Европа: Жертвите към този момент са над 120, стотици са в неопределеност

Водите към момента се повишават, чака се броят на жертвите да нараства

Възстановяването на унищожена инфраструктура ще изисква огромни финансови старания през идващите години , демонстрира план на документ във вторник.

За неотложно облекчение федералното държавно управление възнамерява да даде 200 милиона евро за незабавна помощ за ремонт на здания , развалена локална инфраструктура и за подкрепяне на хора в спешни обстановки, демонстрира проектодокументът, който би трябвало да влезе в кабинета в сряда.

Това е в допълнение на 200 милиона евро, които ще дойдат от 16 федерални провинции. Правителството се надява и на финансова поддръжка от фонда за взаимност на Европейския съюз .

По време на посещаване в събота в елементи на Белгия , също наранени от наводненията, ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен съобщи пред общностите, че Европа е с тях . " Ние сме с вас в траура и ще бъдем с вас при възобновяване ".

Южна Германия също е наранена от наводнения, а провинция Бавария в началото дава 50 милиона евро за незабавна помощ за жертви, съобщи министър председателят на Бавария във вторник.

Германският министър на околната среда Свеня Шулце прикани за по-големи финансови запаси за попречване на рискови метеорологични феномени, породени от изменението на климата .

" Текущите събития на толкоз доста места в Германия демонстрират с каква мощ последствията от изменението на климата могат да обиден всички ни ", сподели тя пред " Аугсбургер Алгемайне ".

В момента държавното управление е лимитирано от конституцията в това, което може да направи , с цел да поддържа предотвратяването на наводнения и суша, сподели тя, добавяйки, че би подкрепила акомодациите за изменението на климата в главния закон.

Експерти разяснява, че наводненията, които засегнаха Северозападна Европа предходната седмица, би трябвало да работят като предизвестие, че е належащо дълготрайно попречване на климатичните промени .
 Германия незабавно отпуска над 300 млн. евро за справяне с наводненията
Германия незабавно отпуска над 300 млн. евро за справяне с наводненията

Вицеканцлерът приканва за общонационални усилия
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР