Германският канцлер Ангела Меркел избра Западните Балкани за последната си

...
Германският канцлер Ангела Меркел избра Западните Балкани за последната си
Коментари Харесай

Канцлерът Меркел избра Западните Балкани за последната си официална визита зад граница

Германският канцлер Ангела Меркел избра Западните Балкани за последната си публична аудиенция зад граница като държавен началник, преди да се отдръпна от политиката след парламентарните избори в Германия на 26 септември.

„ Членството на шестте страни в Европейски Съюз е наш геополитически интерес, само че има още път да се извърви “, съобщи Меркел в Белград след срещата със сръбския президент Александър Вучич.

След Белград през вчерашния ден през днешния ден Меркел посети Тирана и благодари на министър-председателите на Косово, Босна и Херцеговина, Черна гора и Република Северна Македония, че одобриха поканата ѝ да беседват в албанската столица.

„ Нямаше да ми стигне времето да обиколя всички шест страни, а държах да се видя с вас “, изясни канцлерът. И увери министър председателите, че доближаването посред им и присъединението им към Европейски Съюз е от основно значение за бъдещето на района.

Берлинският развой не е сурогат на договарянията за участие в Европейски Съюз, акцентира Меркел след диалозите.

„ Когато критериите за участие са изпълнени, ние от своя страна би трябвало да удържим на думата си. В противоположен случай провокираме отчаяние. Държа на взаимното доверие “, съобщи Ангела Меркел.

Тя увери изрично, че отношението на Германия към района няма да се повлияе от изхода на парламентарните избори.

„ Сърцето ми ще продължи да тупти за този район и откакто се отдръпва от политиката. Искрено желаем благоденствието, просперитетът, работните места, стабилността и мирът трайно да се настанят в този район “, приключи Меркел.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР