Германският канцлер Ангела Меркел и външният министър Хайко Маас днес

...
Германският канцлер Ангела Меркел и външният министър Хайко Маас днес
Коментари Харесай

Германия отново се дистанцира от Макрон за НАТО

Германският канцлер Ангела Меркел и външният министър Хайко Маас през днешния ден още веднъж се дистанцираха от френския президент Еманюел Макрон във връзка изявлението му, че НАТО е в положение на " мозъчна гибел ".
„ НАТО, Северноатлантическият алианс, е основата на нашата защита. Все по-ясно обаче е, че ние, европейците, членки на НАТО, би трябвало да поемем по-голяма отговорност в бъдеще “, съобщи Меркел по време на събитие, отдадено на 64-ия рожден ден на немската войска - Бундесвера.
Меркел ще се срещне с Макрон в Берлин довечера, а немският президент Франк-Валтер Щайнмайер също ще участва на вечерята.
Тя акцентира, че европейската страна в НАТО би трябвало да бъде засилена.
Хайко Маас написа в публикация за Der Spiegel в сходен звук, в която твърди, че Германия " желае и има потребност от НАТО ".
„ Би било неточност да се разреши на НАТО да пропадне. Без Съединени американски щати нито Германия, нито Европа са в положение да се защитят дейно “, сподели той.
Еманюел Макрон разпалва обществеността, заявявайки в четвъртък, че НАТО е в положение на " мозъчна гибел " заради, наред с други неща, неналичието на съгласуваност сред Съединени американски щати и Турция, която, въпреки и член на НАТО, неотдавна се намеси независимо в Сирия.
" Трябва да изясним какви са стратегическите цели на НАТО ", сподели френският президент.
Меркел съвсем незабавно разяснява, че не споделя " радикалната " визия на Макрон.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР