Германският канцлер Ангела Меркел и кандидатът на християндемократите за поста

...
Германският канцлер Ангела Меркел и кандидатът на християндемократите за поста
Коментари Харесай

Меркел и Лашет посетиха наводнените области в Северен Рейн-Вестфалия

Германският канцлер Ангела Меркел и претендентът на християндемократите за поста ѝ Армин Лашет посетиха през днешния ден наранени от наводненията преди месец райони.

В Хаген Меркел и Лашет се срещнаха и с локалните пожарникари. Двама от техните сътрудници починаха, до момента в който избавят жертви на наводненията преди месец. 180 души починаха в наводненията, 48 от тях в Северен Рейн-Вестфалия. След като разгледаха възстановителните работи, те дадоха конференция.

„ Дойдох за повторно в Северен Рейн-Вестфалия, с цел да забележим какво сме съумели да възстановим 7 седмици след злополуката и какво остава още да се направи, а оставащото не е малко. Ясно е към този момент, че възобновяване на вредите ще отнеме доста време “, съобщи Меркел.

„ Виждаме, че нещата се случват - след 14 дни ще бъде отворен още веднъж един от значимите мостове тук. Но за жалост има още доста разрушени от водата мостове, при които работата по тях ще отнеме още време “, уточни още тя.

30 милиарда евро е отпуснал към този момент кабинетът за засегнатите райони, напомни Меркел.

Освен за вредите от наводненията на конференцията бяха заложени въпроси и за спадащия рейтинг на християндемократите три седмици преди изборите, както и дали Берлин ще договаря с талибаните в Афганистан.

Меркел подсигурява поддръжката си за Армин Лашет. Тя уточни и че Германия продължава да работи за това афганистанци, които са сътрудничили на интернационалните сили, да имат опция да изоставен страната. Хуманитарните организации би трябвало да продължат работата с ив Афганистан, защото страната е застрашена от суша, от апетит и икономическа рецесия, акцентира още Меркел.

Лашет пък добави, че Северен Рейн-Вестфалия, на която той сега е министър председател, е предложила да одобри 1000 дами и деца от Афганистан.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР