Германският канцлер Ангела Меркел и френският президент Еманюел Макрон са

...
Германският канцлер Ангела Меркел и френският президент Еманюел Макрон са
Коментари Харесай

Меркел и Маркон се съгласиха да преразгледат предложенията за превозвачите

Германският канцлер Ангела Меркел и френският президент Еманюел Макрон са се съгласили да прегледат българските оферти за намаляване на рестриктивните мерки върху интернационалните транспорти и да договарят по тях. Това излиза наяве от изказване на премиера Бойко Борисов и Ангела Меркел преди началото на срещата на върха Европейски Съюз – Западни Балкани.

Шофьори на товарни камиони и пътнически рейсове, както и притежатели на компании от сектора излизат на митинг против ограниченията на Европейската комисия в така наречен "пакети подвижност ". В София протестиращите ще блокират придвижването в лявата лента на бул. „ Цариградско шосе " в посока центъра, сред 7-ми и 4-ти км, където ще разположат товарните си коли от 10.00 до 17.00 ч. Шофьорите ще проведат шествие от площад „ Македония " до пространството към НДК, което ще приключи с протест по време на провеждащата се в София Среща на върха на Европейския съюз със Западните Балкани. Протести ще има и в Пловдив, Варна, Бургас, Русе, Плевен, Велико Търново, Видин, Враца, Свиленград, на граничните пунктове Кулата и Илинден.

В сряда ЕНП разгласи, че ще поддържа предложенията по пакета „ Мобилност”, които ГЕРБ внесе в Европарламента и ще застане зад тези хрумвания. Това разгласи на брифинг в Народното събрание ръководителят на Групата на ЕНП в Европейския парламент Манфред Вебер.

„ Ние желаеме да има конкурентоспособност на свободния пазар и не би трябвало да се употребяват европейските механизми, с цел да се санкционират по един или различен метод българските превозвачи и да се дава преимущество надлежно на френските или на други такива”, сподели Вебер.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР