Германският канцлер Ангела Меркел и други лидери от ЕС написаха

...
Германският канцлер Ангела Меркел и други лидери от ЕС написаха
Коментари Харесай

Европейски лидери призовават за 7.5 млрд. евро за ваксина и лекарства срещу COVID-19

Германският канцлер Ангела Меркел и други водачи от Европейски Съюз написаха отворено писмо, в което приканиха за всеобщо финансиране на създаването на ваксина и медикаменти за новия ковид, съобщи ДПА.
Призивът идва в навечерието на виртуална конференция за набиране на средства, която ще се състои в понеделник и на която хазаин ще е Европейската комисия. Първоначалната цел е да се съберат 7,5 милиарда евро за проучване в региона на диагностиката, лекуването и имунизациите.
Писмото с апела на водачите е оповестено в съботното издание на вестник "Франкфуртер алгемайне цайтунг ".
"Средствата, които ние ще активизираме, ще породят невиждано световно съдействие сред учени и регулатори, промишленост и държавни управления, интернационалните организации, фондации и представители на опазването на здравето ", се споделя в писмото, подписано и от френския президент Еманюел Макрон, италианския министър председател Джузепе Конте, норвежката премиерка Ерна Сулберг, ръководителя на Европейския съвет Шарл Мишел и председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен.
Средствата, които ще бъдат набрани посредством самодейността ще бъдат предоставени на одобрени световни здравни организации.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР