Германският канцлер Ангела Меркел Ангела Меркел - германски политик, канцлер

...
Германският канцлер Ангела Меркел Ангела Меркел - германски политик, канцлер
Коментари Харесай

Меркел изключва всякакво сътрудничество с десните популисти от "Алтернатива за Германия"

Германският канцлер Ангела Меркел Ангела Меркел - немски политик, канцлер на Федерална Република Германия. Родена на 17 юли 1954 година... към профила изключва изцяло каквото и да било взаимоотношение с дяснопопулистката партия "Алтернатива за Германия ", която след идните парламентарни избори може за първи път да влезе в Народното събрание, съобщи Българска телеграфна агенция, базирайки се на ТАСС.

"Абсолютно ясно е, че за нас "Алтернатива за Германия " не е сътрудник за какъвто и да било тип съдействие ", съобщи канцлерката в изявление за в. "Велт ам зонтаг ", фрагменти от което бяха оповестени през вчерашния ден. Трябва да се опитаме да си върнем гласа на всеки обособен гласоподавател, означи тя.

В изявлението Меркел признава, че не всички хора са съгласни с миграционната политика на партията й (Християндемократичния съюз), вследствие на която се стигна до рецесията с бежанците в страната. "Не можем просто да избягаме от казуса или да се абстрахираме от него, би трябвало да се борим с аргументите за миграцията ", акцентира канцлерката.

Изборите за Бундестаг (долната камара на парламента) ще се състоят на 24 септември, а след тях ще бъде образувано държавно управление и ще бъде избран новият канцлер. Според допитванията до публичното мнение блокът на Меркел се употребява с поддръжката на 38 % от германците. "Алтернатива за Германия ", която набра последователи с позицията си за мигрантската рецесия, може да получи до 10 на 100 от гласовете на гласоподавателите. Нито една от партиите, които чакат да влязат в Народното събрание, не е склонна да сформира коалиция с "Алтернатива за Германия ", отбелязва ТАСС.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР