Германският финансов министър предупреди Великобритания, че трябва да спазва международните

...
Германският финансов министър предупреди Великобритания, че трябва да спазва международните
Коментари Харесай

Brexit: предупреждения от Германия, дипломация от ЕС

Германският финансов министър предизвести Англия, че би трябвало да съблюдава интернационалните съглашения, откакто Лондон внесе законопроект, който анулира елементи от съглашението за отдръпване от Европейски Съюз, обобщава БГНЕС.
" Ясно е, че всеки би трябвало да се придържа към това, за което към този момент се е съгласил. Договорите би трябвало да се съблюдават ", сподели Олаф Шолц пред кореспонденти в Берлин.
 Преговорите за Brexit пред неуспех, Европейски Съюз се готви за бракоразвод без комерсиално съглашение Преговорите за Brexit пред неуспех, Европейски Съюз се готви за " бракоразвод " без комерсиално съглашение
Европейският съюз се готви за приключване на преходния интервал след Brexit без комерсиално съглашение с Англия, съобщи основният прег...
Еврокомисарят по вътрешните пазари на блока от своя страна съобщи, че Европейският съюз ще продължи да договаря за бъдеща комерсиална договорка с Англия след, макар желанието на Лондон да се откаже от основна част от съглашението за отдръпване, подписано предходната година.
" Ние сме на финалната права от тези договаряния и от наша страна те ще бъдат извършени до края ", сподели Тиери Бретон пред телевизия BFM, представен от Агенция Франс Прес.
Британският министър председател Борис Джонсън тази седмица дефинира краен период до 15 октомври за комерсиално съглашение след Брекзит, което ще влезе в действие от януари. Но Джонсън хвърли договарянията в хаос, откакто удостовери, че се стреми към нов законопроект, който да анулира съглашението с Европейски Съюз във връзка с Северна Ирландия, водещо до безгранична търговия с останалата част на Ирландия.
Лидерите на Европейски Съюз осъдиха този ход, а Бретон удостовери, че " са решени " да се придържат към първичното съглашение. Той сподели, че в случай че английските компании желаят да се възползват от елементарен достъп до европейския пазар след напускането на блока, " те ще би трябвало да одобряват и съблюдават всички правила ".
 Европейски Съюз заприказва за наказания към Лондон поради Brexit Европейски Съюз заприказва за наказания към Лондон поради Brexit
Европейски Съюз приканва Лондон да промени новия законопроект за вътрешните пазари до края на месеца, заяви ТАСС. По време на диалози в Лондон п...
Последният ход внезапно усили риска от излизане на Англия без договорка, което евентуално ще докара до реципрочни мита за импорт и митнически инспекции, които биха могли да обиден тежко комерсиалните потоци.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР