Германският депутат социалдемократ Йосип Юратович предложи Европейският съюз да предефинира

...
Германският депутат социалдемократ Йосип Юратович предложи Европейският съюз да предефинира
Коментари Харесай

Германски депутат предлага арбитражен орган да реши спора между България и Северна Македония

Германският народен представител социалдемократ Йосип Юратович предложи Европейският съюз да предефинира политиката си към Западните Балкани за да отговори на провокациите за мира и стабилността, които произтичат от дейностите на политиците националисти.

В авторски текст за интернет страницата на Международния институт за близкоизточни и балкански проучвания /ИФИМЕС/, оповестен през днешния ден, Юратович
предлага новата политика към района да се дефинира в три точки: съдействие с парламентите на страните в района, а не с водачите на партиите, остра битка срещу корупцията в държавните органи посредством подсилване на правосъдната система и опълчване на националистическото обучение на младежите, което се прави посредством проблематични образователни стратегии.

" Затова ни е нужен нов и идентичен учебник по история, в който военнопрестъпниците са наричани военнопрестъпници, вместо да бъдат представяни като герои. Неприемливо е парите на европейските данъкоплатци и каквито и да било интернационалните институции да се употребяват от обособени лица и политически партии на всички нива на Западните Балкани. Те оспорват или отхвърлят геноцида или не признават окончателните присъди на локалните и интернационалните съдилища ", написа Юратович и приканва Съвета на Европа като най-старата демократична институция на европейска територия да отговори на тези провокации.

Юратович прикани да се деблокира съпротивата на България за започване на договаряния за участие с Република Северна Македония и с това да се " избави престижът на Европейски Съюз ". Той предлага казусът да се реши с образуване на арбитражен орган по образеца на оня, който взе решение по разногласието сред Словения и Хърватия.

Депутатът написа, че в обстановка, когато някоя от 27-те членки на Европейски Съюз може да блокира когато и да е някое решение, несъответните дейности на Европейски Съюз може да имат стратегически последствия за Западните Балкани и това може да докара до смяна на геополитическата ориентировка на района.

Освен това Юратович предлага Европейски Съюз да се координира повече със сегашната американска администрация, която акцентира смисъла на човешките права и демокрацията, защото общите дейности може да имат доста по-силен резултат върху Западните Балкани.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР