Германският автопроизводител Мерцедес-Бенц“ (Mercedes-Benz) обяви, че собствениците на някои от

...
Германският автопроизводител Мерцедес-Бенц“ (Mercedes-Benz) обяви, че собствениците на някои от
Коментари Харесай

Инсталират ChatGPT на луксозни модели на „Мерцедес“

Германският автопроизводител „ Мерцедес-Бенц “ (Mercedes-Benz) разгласи, че притежателите на някои от първокласните му модели в Съединени американски щати от през днешния ден имат опция да конфигурират в транспортните средства приложението за изкуствен интелект „ ЧатДжиПиТи “ (ChatGPT), съобщи Ройтерс.

„ ЧатДжиПиТи “ може да бъде употребявано от притежателите на към 900 000 транспортни средства, които са оборудвани с мултимедийната система „ Ем Би Ю Екс – Мерцедес-Бенц потребител опит “ (MBUX – Mercedes-Benz User Experience). Шофьорите им могат да конфигурират програмата за изкуствен интелект чрез безжична интернет връзка, посредством онлайн приложение на „ Мерцедес “ (Mercedes), или като произнесат гласова команда, разгласи немският авто тръст.

Експерименталната стратегия ще продължи три месеца. През това време специалисти на „ Мерцедес “ ще следят по какъв начин водачите употребяват новата технология.

Германската компания разгласи, че с помощта на „ ЧатДжиПиТи “ цифровите гласови асистенти, с които са оборудвани колите й, ще звучат „ по-естествено “. Шофьорите могат да получават освен информация по отношение на посоката на дестинацията, до която желаят да доближат или по отношение на местоположението на най-близката бензиностанция, само че и по въпроси, които не са свързани с пътуването им, като да вземем за пример – „ какво да си подготвя за вечеря “, заяви „ Мерцедес “.

Източник: Българска телеграфна агенция

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР