Германският автомобилостроител Мерцедес-Бенц планира да продаде руския си завод в

...
Германският автомобилостроител Мерцедес-Бенц планира да продаде руския си завод в
Коментари Харесай

Мерцедес-Бенц планира да продаде завода си край Москва

Германският автомобилостроител " Мерцедес-Бенц " възнамерява да продаде съветския си цех в Есипово, Московска област, заяви през днешния ден в. " Комерсант ", базирайки се на няколко източника. 

Според източник на изданието " Мерцедес-Бенц " е оповестил за продажба завода, а съгласно други осведомени с проектите покупател ще е дилърът " Автодом ". 

Сделката се намира на финален стадий, само че има някои проблеми с документитe при " Мерцедес-Бенц ", удостовери и осведомено лице от дилъра. Понастоящем заводът в Есипово е благосъстоятелност на " Мерцедес–Бенц " (80 на сто) и на взаимното дружество " Даймлер-Камаз Регионално управление сигурност " (Daimler-Kamaz), което държи 20 на 100, напомня ТАСС.

Според данните на в. " Комерсант " към завода интерес демонстрира " Автодом ", а в договарянията взе участие Корпорацията за развиване на Московска област. Източник на изданието в един от автомобилните концерни споделя за търг, в който вземат участие няколко дилъра. Събеседник на в. " Комерсант " от автомобилните търговци също показва като евентуален покупател " Автодом ", отбелязвайки, че става дума за доста комплицирана договорка, в която са включени и правата за разпространяване на марката на съветския пазар. От " Автодом " са отказали да разясняват информацията.

От съветския офис на " Мерцедес-Бенц " са декларирали пред в. " Комерсант ", че компанията преглежда " разнообразни разновидности за ръководство на бизнеса  в Русия ", макар че към момента няма съответни решения. 

Министерствo на вложенията, индустрията и науката на Московска област удостовери, че обсъждa бъдещето на завода дружно с " Мерцедес-Бенц ", само че отхвърли да дадe детайлности. 
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР