Германският автомобилен концерн Volkswagen AG отлага решението си за определяне

...
Германският автомобилен концерн Volkswagen AG отлага решението си за определяне
Коментари Харесай

Volkswagen отлага избора на локация за новата си фабрика в Европа

Германският авто тръст Volkswagen AG отсрочва решението си за установяване на съответна локация за градеж на своята четвърта фабрика за акумулатори. Търсенето на електрически транспортни средства в Европа изостава от упованията, споделя ръководителят на групата Оливер Блуме, представен от Reuters.

Volkswagen разглеждаше няколко местоположения за построяването на гигафабрика в Източна Европа, откакто отсрочи избора на терен с една година. В листата с страни бяха Чехия, Унгария, Полша и Словакия.

Представители на управляващите в Чехия оповестиха, че ще предложат местоположението за цех, която бе обсъждана от Volkswagen, на други евентуални вложители, защото не могат да си разрешат да чакат повече.

Въз основа на пазарните условия, в това число бавното повишаване на пазара на електрически транспортни средства с акумулатори в Европа, към този момент няма бизнес аргументация за взимане на решение за спомагателни заводи “, акцентира от своя страна Оливер Блуме.

Той се срещна с представители на чешките управляващи по-рано тази седмица, защото страната упорства за инвестицията, фокусирана върху обезпечаването на бъдещето на своя извънредно значим авто бранш, до момента в който световната промишленост загърбва последователно изкопаемите горива.

Volkswagen съобщи, че остава зает с електрическата подвижност в Skoda Auto, най-големият експортьор на Чехия и стопански водач, и извършва стратегия за стартиране на нови електрически модели през идващите години.

Премиерът на Чехия Петр Фиала съобщи, че страната ще стартира да се концентрира върху други планове. „ Не можем да продължим да задържаме земята за този план “, акцентира Фиала по време на конференция.

Министърът на индустрията Йозеф Сикела посочи от своя страна, че се водят диалози с петима вложители, като два от тези планове са в сходен мащаб като проектите на Volkswagen.

Volkswagen се причисли към група от автомобилни производители и анализатори, които предизвестиха предходната седмица, че търсенето на електрически автомобили не се развива съгласно упованията, като темпът на резервации на електрически автомобили на немската група се забавя до 150 000 броя в Европа от 300 000 броя за предходната година.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР