Германските здравни власти препоръчаха изолационен период от най-малко 21 дни

...
Германските здравни власти препоръчаха изолационен период от най-малко 21 дни
Коментари Харесай

Германия препоръча 3-седмична карантина за заразените с маймунска шарка

Германските здравни управляващи предложиха изолационен интервал от минимум 21 дни за инфектираните с маймунска шарка, откакто Световната здравна организация заяви, че напоследък са били открити към 250 случая в 16 страни, съобщи ДПА.

Здравният министър Карл Лаутербах аргументира рекомендацията с нуждата от това да бъде даден "суров и бърз отговор още в началните стадии на епидемията ".

Контактните лица също би трябвало да бъдат карантинирани за 21 дни, сподели той и добави, че е поръчал към 40 000 дози ваксина.

Лаутербах изясни, че имунизацията може да помогне за ограничението на разпространяването на маймунска шарка, като бъде препоръчана на контактните лица и че това е техника, известна като „ кръгова имунизация “.
Същевременно английските здравни управляващи оповестиха, че над 1000 контактни лица на инфектирани с маймунска шарка са били имунизирани с препарата „ Имванекс “.
Няколко провинции в Германия рапортуваха за инфекции с въпросното заболяване, като сега се наблюдават контактите на инфектираните.

Лаутербах уточни, че маймунската шарка „ не е началото на нова пандемия “ и че има добре познати способи за ограничение на този патоген.
Словения и Чехия през днешния ден оповестиха за първите си случаи на инфекции. В Женева специалистът от СЗО Розамунд Люис сподели, че разпространяването на маймунската шарка може да бъде овладяно. Съществуващото огнище е тревожно, само че рискът за хората е дребен, изясни тя.
Повечето от записаните инфекции в международен мащаб са свързани с мъже, които са влизали в полови връзки между тях. За разлика от ковид, заразяването с маймунска шарка доста рядко става по въздушно-капков път. Освен това тя има леки признаци като тресчица, главоболие, болки в мускулите и обриви по кожата. Въпреки това тя може да протече и тежко, а в обособени случаи даже и да има летален край.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР