Германските законодатели одобриха ново законодателство, което облекчава правилата за придобиване

...
Германските законодатели одобриха ново законодателство, което облекчава правилата за придобиване
Коментари Харесай

Германия облекчи условията за придобиване на гражданство

Германските законодатели утвърдиха ново законодателство, което облекчава разпоредбите за придобиване на поданство и отстранява рестриктивните мерки за владеене на двойно поданство. Правителството твърди, че проектът ще ускори интеграцията на имигрантите и ще помогне за привличането на квалифицирани служащи, заяви „ Евронюз “.


Парламентът гласоподава с 382-234 гласа " за " проекта, препоръчан от лявоцентристката социално-либерална коалиция на канцлера Олаф Шолц, а 23-ма депутати се въздържаха. Основният дясноцентристки опозиционен блок разкритикува остро плана с аргумента, че той ще омаловажи немското поданство.

Законодателството ще даде право на хората да получат поданство след 5 години в Германия или 3 при положение на " специфични интеграционни достижения ", а не след 8 или 6 години, както е сега.

Децата, родени в Германия, ще стават автоматизирано жители, в случай че единият им родител е обитавал законно в Германия в продължение на 5 години, а в този момент е 8 години.

Ще отпаднат и рестриктивните мерки за владение на двойно поданство. По принцип множеството хора от страни, разнообразни от членовете на Европейски Съюз и Швейцария, в този момент би трябвало да се откажат от предходното си поданство, когато получат немско поданство, макар че има някои изключения.

Правителството твърди, че 14% от популацията, повече от 12 милиона от 84,4 милиона поданици на страната, нямат немско поданство, а към 5,3 милиона от тях живеят в Германия от най-малко 10 години. Процентът на натурализация в Германия е доста под междинния за Европейски Съюз.

Министърът на вътрешните работи Нанси Файзер съобщи, че промяната изравнява Германия с европейските ѝ съседи като Франция, и посочи нуждата от привличане на по-квалифицирани служащи.

" Ние също би трябвало да създадем на квалифицираните хора от целия свят предложение като Съединени американски щати, като Канада, част от което е придобиването на немско поданство ", сподели Файзер.

Законодателството планува, че хората, които се натурализират, би трябвало да могат да устоят себе си и своите родственици, макар че има изключения за хората, които са пристигнали в Западна Германия като " гастарбайтери " до 1974 година, и за тези, които са пристигнали в комунистическа Източна Германия, с цел да работят.

Съществуващият закон изисква от бъдещите жители да бъдат последователи на " свободния либерален главен ред ", а новата версия прецизира, че антисемитските и расистките прояви са несъвместими с него.

Шолц съобщи във видеопослание, че във време на възходяща угриженост по отношение на желанията на крайната десница по отношение на имигрантите " ние споделяме на всички тези, които постоянно живеят и работят от десетилетия в Германия, които съблюдават нашите закони: Вие принадлежите на Германия ".

Реформата значи, че никой няма да би трябвало да " отхвърля корените си ", добави той./БГНЕС

Консервативната съпротива твърди, че Германия разхлабва условията за поданство тъкмо когато други страни стягат своите./БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР