Германските власти взеха решение да изгонят повече от 20 руски

...
Германските власти взеха решение да изгонят повече от 20 руски
Коментари Харесай

Германия гони над 20 руски дипломати, като ответна мярка Русия експулсира същия брой германски дипломати

Германските управляващи взеха решение да изгонят повече от 20 съветски дипломати от страната. Русия като ответна мярка реши да експулсира същия брой немски дипломати, заяви в изказване министерството на външните работи в Москва, съобщи ТАСС, представена от Българска телеграфна агенция.

" Властите на Федерална република Германия взеха решение за следващото всеобщо експулсиране

на чиновници на съветските дипломатически представителства в страната. Решително осъждаме тези дейности на Берлин, който продължава демонстративно да унищожава цялостните руско-германски връзки, в това число дипломатическото им измерение ", се споделя в изказването на съветското ведомство.

" Като ответна мярка на враждебните дейности на Берлин от съветска страна беше взето решение за експулсиране от Русия

на същия брой немски дипломати, както и за значително ограничение на оптималния брой чиновници на немските дипломатически представителства в нашата страна ", добавя съветското външно министерство, като отбелязва, че за това публично е бил известен посланикът на Германия в Русия при диалога му в министерството на външните работи в Москва на 5 април 2023 година.

Повече от 20 немски дипломати би трябвало да изоставен Русия като ответна мярка на изгонването на чиновници

на съветските дипломатически представителства от Германия, заяви в ефира на телевизионния канал " Звезда " говорителката на съветското външно министерство Мария Захарова.

Германското списание " Фокус " заяви на 25 март, базирайки се на източници в министерството на външните работи на Германия ,

че федералната външна министърка Аналена Бербок възнамерява да разгласи за личност нон грата над 30 упълномощени в Берлин съветски дипломати. По информация на изданието, представено от ТАСС, немските сили за сигурност считат, че тези дипломати наподобява се възползват от дипломатическия си статут, с цел да получават незаконно политическа, икономическа, военна и научна информация и да я употребяват за диверсии и разпространяване на дезинформация.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР