Германските власти са задържали яхтата на руския милиардер Алишер Усманов,

...
Германските власти са задържали яхтата на руския милиардер Алишер Усманов,
Коментари Харесай

Германия задържа яхтата на Усманов, Франция - на шефа на Роснефт

Германските управляващи са задържали яхтата на съветския милиардер Алишер Усманов, съобщи " Форбс ", представен от Ройтерс, като се базира на източници от яхтената промишленост.

Суперяхтата " Дилбар " коства към 600 милиона $ и е с дължина от към 150 метра. Снабдена е с 25-метров плувен басейн. Яхтата е била иззета в пристанището на северния немски град Хамбург, където е била оставена за преоборудване в дока на " Блом+Фос " (Blohm+Voss), показва " Форбс ".

От немските митници и " Блом+Фос " са отказали коментар по въпроса. Няма коментар и от страна на Усманов.

Пусната на вода през 2016 година, " Дилбар " е най-голямата яхта в света по брутен тонаж, съгласно профилирани уеб сайтове. Басейнът на борда й е най-големият на яхта.

От управата на Хамбург увериха, че нито един транспортен съд или яхта не може да напусне пристанището на града, в случай че няма позволение за това.

И още

При акция в средиземноморското пристанище Ла Сиота пък френските управляващи са " арестували " яхтата на ръководителя на " Роснефт " Игор Сечин, който е извънредно непосредствен до съветския президент Владимир Путин.

Новината беше обявена от френския финансов минисътр Брюно Льо Мер в " Туитър ".

Официално яхтата принадлежи на сдружение, в което Сечин е главният акционер.

Френските митнически управляващи са задържали за инспекция и товарен транспортен съд поради глобите против Русия, заяви за Ройтерс представител на пристанище Лоаре на полуостров Бретан.

Корабът " Пола Ариаке " плава под панамски байрак, само че има съветски притежател.

На 26 февруари Франция задържа още един товарен транспортен съд в Ламанша. Според Вашингтон той е обвързван със сина на някогашен почитан начални в съветското разузнаване.

БТА
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР