Германските власти не крият паниката от възможен недостиг на газ

...
Германските власти не крият паниката от възможен недостиг на газ
Коментари Харесай

The Spectator: Германия е в паника, хваната в капан на Русия

Германските управляващи не крият суматохата от вероятен дефицит на газ при положение на прекъсване на енергийните доставки от Руската федерация, което единствено усилва уязвимостта на Германия към Русия, написа историкът Катя Хойер в публикация за списание Spectator.

По-специално създателят напомня неотдавнашните изказвания на немския външен министър Аналена Бербок, която призна, че Берлин ще спре да поддържа Украйна при положение на дефицит на газ.

Според публикацията актуалната паническа изразителност на членовете на немското държавно управление е в интерес на съветския президент Владимир Путин, защото демонстрира господството на Русия в подтекста на „ икономическа и психическа борба “.

„ Тревожно е, че немските политици не се пробват да прикрият личната си суматоха по отношение на допустимо спиране на доставките на газ ", написа историчката.

" Германският външен министър удостовери пред кореспонденти, че нейният екип се пробва да убеди канадците да върнат турбината на Русия (за Северен поток), тъй като „ в противоположен случай няма да можем да получаваме газ и затова да помогнем на Украйна, защото ще бъдем заети с национални въстания.” Подобна изразителност е в интерес на Владимир Путин “, споделя Хойер.

Авторът на обявата отбелязва, че откровеното самопризнание на Бербок, че Германия ще спре да поддържа Украйна, в случай че обществената, икономическата и политическата цена за помощта стане прекомерно висока, единствено тласка Русия да усили натиска върху Берлин.

„ Руският президент държи страната ни на къса каишка “, цитира Хойер думите на немския публицист Кристоф Ванер.

„ Всичко демонстрира, че Кремъл ще успее в тактиката си “, показва авторката.

Припомнят се отрицателните трендове в публичните настроения в Германия, както и изместването на фокуса от украинската рецесия към вътрешнополитическите тематики.

По-специално, скорошно изследване сподели, че цените на силата са се трансформирали в главен проблем за елементарните жители на Германия, акцентира Хойер.

„ Друго изследване заключава, че западните стопански наказания засягат Германия по-силно от Русия “, продължава тя.

Според авторката на обявата това е съпроводено, наред с други неща, от възходящ скептицизъм по отношение на способността на Запада да окаже поддръжка на Украйна.

„ Въпреки че повече от половината от интервюираните към момента поддържат доставката на тежко оръжие за Украйна, тази цифра непрестанно понижава ", изясни тя.

" Девет от 10 германци желаят тяхното държавно управление да продължи да построява разговор с Русия. В друго изследване половината от интервюираните признаха, че желаят Украйна да трансферира територии в източната част на страната на Русия “, отбелязва създателят.

Обществените настроения в Германия сигурно са в повратна точка, заключава журналистът. Тя напомня, че цените на силата са скочили до рекордни равнища и немското държавно управление е насила още веднъж да прибегне до средствата, които, както се надяваше, станаха част от историята.

„ Въглищата, нефтът и вероятно продължаването на работата на атомните електроцентрали след плануваното им занемаряване в края на годината още веднъж са на дневен ред ", съобщи тя.

" В някои райони на хората към този момент им беше казано да чакат по-ниски вътрешни температури и лимитирана топла вода... Вместо да следи задъхано газомерите и изказванията на Путин, Берлин би трябвало да потърси реалистични решения, ясно да ги заяви на популацията и да приготви страната за суровата зима, “, заключава Хойер.

Превод: СМ

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в уеб страницата www.pogled.info. Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР