Германските социалдемократи съобщиха своите първи условия за създаването на "голяма

...
Германските социалдемократи съобщиха своите първи условия за създаването на "голяма
Коментари Харесай

Германските социалдемократи огласиха първите условия за "голяма коалиция"


Германските социалдемократи оповестиха своите първи условия за основаването на "голяма коалиция в Германия", заяви изданието "Зюддойче цайтунг" (Sueddeutsche Zeitung).

Още в събота канцлерът Ангела Меркел разгласи, че е срещу провеждането на нови избори в Германия. Тя означи, че в този момент е належащо да се "разгледа опцията за договаряния със социалдемократите". Сега вестникът написа, че локалната централа на социалдемократите в провинция Северен Рейн - Вестфалия нямат повече желание да блокират "голяма коалиция" и формулират основни точки, по като основа за договаряния.

Сред тях социалдемократите показват по-високи пенсии, въвеждане на обезпечаване на жителите и увеличение на налозите върху имущество с огромна стойност.

Отбелязва се, че Социалдемократическата партия на Германия (СДП) се отнася "с огромно недоверие" към въпроса за "голяма коалиция", само че освен това счита, че е належащо да подходи към обстановката "отговорно".

БГНЕС напомня, че в петък Социалдемократическата партия (СДП) се съгласи да взе участие в договаряния с канцлера Ангела Меркел. Страната с най-мощната стопанска система в Европа бе обхваната от политически разтърсвания, откакто проучвателните договаряния за коалиция сред консерваторите на канцлера, либералите от Свободната демократична партия (СвДП) и Зелените се провалиха.

„ Няма да сътворяваме спънки единствено поради самите спънки “, сподели водачът на СДП Мартин Шулц, отказвайки се от досегашната си безапелационна позиция, че партията му отива в съпротива. Той обаче добави, че създалата се обстановка няма „ автоматизирано “ решение – което може да е под формата на коалиция или поддръжка за държавно управление на малцинството, и преди да бъдат подхванати дейности, би трябвало първо да се получи утвърждението на управлението на партията.

На парламентарните избори в германия на 24 септември консервативният блок на Меркел приключи преди всичко, само че с рекордно ниски резултати. Така, без изрично болшинство, канцлерът трябваше да търси съдружната поддръжка на СвДП и Зелените. Проучвателните договаряния сред тях обаче не съумяха да завършат със съглашение, като съществени спънки пред него бяха въпросите за миграцията, климата и европейската политика. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР