Германските производители на шоколад миналата година са увеличили производството си

...
Германските производители на шоколад миналата година са увеличили производството си
Коментари Харесай

Германците са изяли близо 10 килограма шоколад годишно

Германските производители на шоколад предходната година са нараснали производството си с 1,7% до 1,2 млн. тона макар високата инфлация и отслабената стопанска система, заяви Германската асоциация на сладкарската индустрия в град Бон, представена от ДПА.

Консумацията на шоколад в Германия се е нараснала до почти 9,56 кг. на човек на година.

С наближаването на Великден се чака всеки гражданин на страната да изяде повече от едно шоколадово зайче, като промишлеността е произвела 108 млн. шоколадови зайчета, предопределени за немския пазар. Инфлацията не подмина и сладкарската индустрия –  цената на създадените в Германия шоколадови произведения нараства по-бързо от тази на производството - с 4,5 % до към 6,2 милиарда евро. Забелязва се висок растеж и в цената на износа.

Дискусиите по отношение на здравословното хранене не са повлияли на отношението на страната към шоколада – при започване на 80-те години германците са консумирали приблизително по 6,5 кг на година.

Според говорителката на Германската асоциация на сладкарската индустрия когато се приказва за всички тези данни, би трябвало да се има поради, че през последните десетилетия определението за шоколадово произведение се е трансформирало.

Асоциацията оповестява, че най-любим за потребителите остава млечният шоколад, макар че доста производители прибавят в асортимента си черен шоколад с високо наличие на какао. На пазара все по-често стартират да се оферират веган разновидности и артикули с какао от характерни страни като Еквадор и Перу.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР