Германските национали са покрили устите си на официалната снимка преди

...
Германските национали са покрили устите си на официалната снимка преди
Коментари Харесай

Пече се нов скандал в Катар! Германците се изгавриха с ФИФА, ето как

Германските национали са покрили устите си на формалната фотография преди мача против Япония от Световното състезание в Катар в символ на митинг против управлението на интернационалната федерация по футбол (ФИФА) поради възбраната за носене на капитанската лента One Love, оповестиха публично от отбора.
 Протест сборной Германии
" Искахме да използваме нашата капитанска лента, с цел да защитим полезностите, към които се придържаме в националния тим на Германия: многообразие и взаимно почитание. Заедно с други народи, искахме гласът ни да бъде чут ", се споделя в изказване на Бундестима в Туитър.

" Не ставаше въпрос за политическо изказване - човешките права не подлежат на разискване. Това би трябвало да се приема за даденост, само че към момента не е по този начин. Ето за какво това известие е толкоз значимо за нас. Да ни откажеш носенето на лентата е същото като да ни откажеш правото на глас. Ние отстояваме нашата позиция ", се добавя в позицията на тима, представена от " Ройтерс ".

Германецът Мануел Нойер и още шест други капитани на европейски тимове възнамеряваха да носят лентата с цветовете на дъгата по време на срещите в Катар в символ на поддръжка на всевъзможен тип многообразие. В навечерието на Мондиал 2022 обаче ФИФА заплаши със наказания, в това число жълти картони, което провокира нова вълна от рецензии към международната футболна централа.

Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР