Германските компании са свили намеренията си за инвестиции и наемане

...
Германските компании са свили намеренията си за инвестиции и наемане
Коментари Харесай

Бизнесът в най-голямата европейска икономика орязва инвестиционните си планове

Германските компании са свили желанията си за вложения и наемане на личен състав, на фона на ниските вероятности за напредък в най-голямата стопанска система в Европа. Това сподели изследване на бизнес средите на Асоциацията на немските индустриално-търговски камари - DIHK.

Анкетираните компании са 24 000 и малко над половината от тях считат икономическата политика на страната като бизнес риск, като опасенията нарастват и в промишлеността, съгласно разбора, представен от Bloomberg.

Само 13% предвиждат усъвършенстване през идващите 12 месеца, а 35% се приготвят за утежняване на обстановката.

" Компаниите пренаписват капиталовите си проекти и трансформират своите планове за наемане на работа - и двете в негативна посока ", разяснява ръководещият шеф на DIHK Мартин Ванслебен

Групата още през май предвижда, че немската стопанска система ще стагнира тази година, в този момент предвижда стесняване от 0,5%, след от липса на напредък през 2024 година

И бизнес изследвания, оповестени по-рано тази седмица от S&P Global, са почти в този звук, като демонстрираха, че интензивността в частния бранш се е свила с по-рязък ритъм този месец, в сравнение с през септември.
 Втора криза грози Германия до края на годината
Втора криза грози Германия до края на годината

Германската стопанска система ще се свие тази година

Германия не е записала агресия повече от година и икономистите виждат вероятности за лека криза, на фона на енергийната рецесия, слабото търсене ит китайска страна и по-високите лихвени проценти.

Според DIHK разноските за сила и първични материали са най-голямото главоболие, следвани от неналичието на квалифицирана работна ръка в Германия, както и слабото вътрешно търсене. Сред индустриалните компании също оптимизмът е намалял, като едвам половината виждат положителни вероятности.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР