Германските федерални и регионални лидери решиха да отложат за 25

...
Германските федерални и регионални лидери решиха да отложат за 25
Коментари Харесай

Германия отложи решението за нови карантинни мерки

Германските федерални и районни водачи взеха решение да отсрочат за 25 ноември решението за възможни нови карантинни ограничения, които да забавят втората вълна от заразявания с ковид, съобщи Ройтерс.
Повечето локални водачи не желаят да виждат усилване на рестриктивните мерки преди идната седмица, съобщи канцлерката Ангела Меркел, предава Българска телеграфна агенция.
"Можех да си показва налагане на спомагателни ограничавания върху контактите през днешния ден, само че нямаше болшинство за това ", добави тя.
Частичната карантина, наложена в Германия при започване на месеца, съумя да спре растежа на случаите на ковид в геометрична градация, само че броят на инфектираните би трябвало да намалее още доста, съобщи канцлерката Ангела Меркел. Тя прикани хората да сведат обществените си контакти до абсолютния най-малко и съобщи, че на идната на 25 ноември среща на районните и федерални водачи ще бъдат взети по-мащабни и значими решения за битка с епидемията.
"Сегашните ограничавания към момента не са трансформирали наклонността ", само че трансформираха темпото на разпространяване на болестта, акцентира тя пред медиите. "Ограниченията на контактите са формулата за триумф. Имаме потребност от повече от тях. "
Вместо наложителни разпореждания районните и федералното държавно управление насочиха апел към хората да се срещат с хора от най-вече още едно домакинство. Освен това беше оповестено, че най-уязвимите към ковид ще получат на по-ниска цена специфични маски FFP-2, като разликата ще бъде покрита със дотации на държавното управление, отбелязва ДПА.
През последните 24 часа Германия записва 10 824 нови случая на заразяване. На 9 ноември бяха оповестени 13 363 случая, напомня ДПА, като отбелязва, че числата в понеделник нормално са по-ниски заради по-малкия брой проби, направени през уикенда. В петък бяха регистрирани 23 542 нови случая.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР