Германските депутати свалиха имунитета на водещ крайнодесен политик във връзка

...
Германските депутати свалиха имунитета на водещ крайнодесен политик във връзка
Коментари Харесай

Свалиха имунитета на лидер на Алтернатива за Германия

Германските депутати смъкнаха имунитета на водещ крайнодесен политик по отношение на следствие за хипотетични данъчни нередности , съобщи Асошиейтед прес.

От депутатите бе поискано да смъкват имунитета на Александър Гауланд , съпредседател на парламентарната група на партия " Алтернатива за Германия ", с цел да разрешат осъществяването на " правосъдни решения за претършуване и изземване ".

Германският седмичник " Шпигел " написа, че прокуратурата във Франкфурт проверява дали 78-годишният Гауланд е платил налозите си.

Депутатите също смъкнаха имунитета на член на Християндемократическия съюз на канцлера Ангела Меркел. Причината не е известна.

Разследването против Гауланд е настрана от друго против Алис Вайдел, съпредседател на крайнодясната партия в Бундестага. Вайдел е разследвана за нелегално финансиране на партията . Тя отхвърля обвиняванията.

По-рано Гауланд беше неодобрен, откакто заспа по време на тирада на израелския президент Реувен Ривлин в немския парламент във връзка 75 година от освобождението на " Аушвиц ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР