Германските автомобилни производители изостават в световната надпревара за производство на

...
Германските автомобилни производители изостават в световната надпревара за производство на
Коментари Харесай

Китай доминира на автомобилното изложение в Мюнхен

Германските автомобилни производители изостават в международната конкуренция за произвеждане на повече електрически транспортни средства, защото китайската автомобилна промишленост бързо се разраства.


На I.A.A. Mobility, солидно автомобилно ревю в Мюнхен, новаците от Китай откраднаха шоуто тази седмица, в нерешителен миг за немската автомобилна промишленост. През юни производството се сви с 3,5% спрямо предходния месец, което натежа върху цялостното индустриално произвеждане в страната. Общият растеж обаче е без смяна от април до юни, заяви Ню Йорк Таймс.


Затрудненията обгръщат освен производителите на коли. Икономическото произвеждане в Германия е в застоялост, натежало от високите цени на силата и суровините, което е дългогодишен резултат от нахлуването на Русия в Украйна през предходната година.


" Мисля, че европейците просто са много уплашени от това по какъв начин китайците ще се показват в Европа ", сподели Матиас Шмидт, самостоятелен анализатор на пазара на електрически автомобили, основан в Берлин.

Международното автомобилно ревю в Германия IAA MOBILITY 2023 се организира в Мюнхен от 05 до 10 септември 2023 година На IAA 2023 ще бъдат показани многочислени международни министър председатели и ще бъде подложен специфичен акцент върху електрическата подвижност и цифровизацията. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР