Германски правителствен самолет без пътници блокира писта след аварийно кацане

...
Германски правителствен самолет без пътници блокира писта след аварийно кацане
Коментари Харесай

Германски правителствен самолет кацна аварийно на летище Шьонефелд

Германски държавен аероплан без пасажери блокира писта след спешно кацане на летище Шьонефелд в Берлин.

Германската военна авиация, която обслужва държавния въздушен флот, заяви, че самолетът Бомбардие Глобал 5000 се е приземил през днешния ден на летище Шьонефелд, откакто се върнал поради нередовност, и двете му крила са допрели пистата.

Екипажът е подложен на медицински обзор.
Експерт за следващия случай с „ Фалкон ”: Проблемът е в квалификацията на „ Авиоотряд 28 ” По думите му е същински шанс, че самолетът не се е разрушил и делегацията, отпред с Бойко Борисов, е оживяла
Управата на летището заяви, че полетите до Шьонефелд се пренасочват.

Инцидентът става в натоварения интервал към Великденските празници. Разписанията на полетите се трансформират и приближаващите се самолети се отклоняват към другото летище на Берлин - Тегел.

През последните месеци имаше няколко случая със самолетите от държавния флот в Германия.

Канцлерът Ангела Меркел пропусна началото на срещата на върха на Г-20 в Буенос Айрес предишния ноември, когато самолетът, който я превозваше от Берлин получи проблеми с електрониката и беше заставен да кацне в Кьолн.

Еърбъс А340 " Конрад Аденауер " получи цялостен ремонт след случая, само че още при първото си пътешестване на 1 април пукна гума при кацане в Ню Йорк с външния министър Хайко Маас на борда.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР