Германската Зелена партия отбеляза нов рекорд в прочуванията на общественото

...
Германската Зелена партия отбеляза нов рекорд в прочуванията на общественото
Коментари Харесай

Германската Зелена партия за втора седмица води класацията по политически рейтинг

Германската Зелена партия означи нов връх в прочуванията на публичното мнение и трайно изпревари консерваторите от ХДС/ХСС, като към този момент втора седмица води класацията по политически рейтинг.

След избора на лидерката на партията Аналена Бербок за кандидатка за канцлер, зелените означават е нечуван брой новозаписани членове.

В множеството изследвания на публичното мнение всички немски партии означават спад на известността си, единственото изключение е Зелената партия.

Тя трайно се задържа най-отгоре в класацията и в последното изследване отбелязав рекордните 28% утвърждение. Консерваторите от ХДС/ХСС са спаднали до 27%, а социалдемократите с есринаха до 13% - най-лошият им резултат от август 2019 година.

Левицата се радва на 7% утвърждение, либералите от Свободнодемократическат апартия - на 9%, а крайнодясната популистка „ Алтернатива за Германия “ - на 10%.

В друго изследване германците показват Бербок и като най-предпочитания политик за идващ канцлер. 30 на 100 желаят тя да поеме поста от Меркел. 20 на 100 биха избрали социалдемократът Олаф Шолц и единствено 18% - консерваторът Армин Лашет.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР