Германската здравна система е в дълбока криза. След като бе

...
Германската здравна система е в дълбока криза. След като бе
Коментари Харесай

Криза в здравеопазването и в Германия: Кой ще получи последните медикаменти за рак?


Германската здравна система е в дълбока рецесия. След като бе регистриран дефицит на антипиретици, болкоуспокояващи и антибиотици. Сега има дефицит и на медикаменти за рак.

В аптеките липсва калциев фолинат, по-специално за пациенти с рак на дебелото черво, оповестява вестник „ Билд ”.

" В края на тази седмица този препарат ще свърши. Как лекарите и фармацевтите ще дефинират кой пациент ще получи последните медикаменти за рак? ", разяснява експерт в град Йена, провинция Тюрингия.

Германската фармацевтична асоциация Phagro също предизвести, че има места, на които дефицитът на доставки е достигнал трагични размери.

Междувременно Германският федерален институт за медикаментите и медицинските произведения (BfArM) упрекна за изчезналите медикаменти някои аптеки и търговци на едро в трупане на ресурси.

В момента има и растеж на респираторните инфекции при децата, което усилва търсенето.

По данни на BfArM все още са получени 330 известия за дефицит на доставки на препарати. Според Министерството на здравеопазването обаче това не всеки път значи автоматизирано дефицит - постоянно могат да бъдат закупени или създадени различни препарати.

Във вторник министърът на опазването на здравето Карл Лаутербах показа проект за противопоставяне на възходящия дефицит на медикаменти в Германия. Особен акцент беше подложен върху подобряването на доставките на педиатрични медикаменти. В бъдеще здравноосигурителните компании ще заплащат до 50 % повече за такива препарати.

„ Трудно е да получите сироп за събаряне на температурата за дете, който към момента се предлага в чужбина. Искаме да подсигуряваме, че повече медикаменти ще се създават в Европа " разяснява Лаутебах.

В предишни години ценовата конкуренция за медикаменти без патент е довела до отдръпване на производителите от пазара и съсредоточаване на производството в страни като Китай и Индия.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР