Германската верига супермаркети Lidl си е поставила за цел да

...
Германската верига супермаркети Lidl си е поставила за цел да
Коментари Харесай

Целта на Lidl: 1100 магазина на Острова до 4 години

Германската верига супермаркети Lidl си е сложила за цел да има 1100 магазина до края на 2025 година, като в процеса ще бъдат основани до 4000 нови работни места, предава Reuters.

Британското ѝ поделение – Lidl GB, което е част от немската компания за търговия на дребно Schwarz, преди този момент имаше цел за 1000 магазина до края на 2023 година, която е напът да бъде изпълнена.

В момента тя реализира търговия в към 880 магазина, като през 2020-2021 година отвори 55. Общо в магазините на компанията на Острова работят 26 000 чиновници.

 {{ otherArticle[0].article.title }}
Комбинацията от Брекзит и пандемията от COVID-19 изпразва ма...

Търговията с храни във Англия претърпя промяна през последните 10 години с помощта на растежа на Lidl и на другия немски дискаунтър Aldi, които понижават възвръщаемостта на Голямата четворка – Tesco, Sainsbury, Morrisons и Asda.

За разлика от по-големите съперници, двете немски вериги откриват доста нови магазини. " Продължаваме да виждаме големи благоприятни условия на пазара ", разяснява основният изпълнителен шеф Кристиан Хартнагел.

Lidl, която има дял от 6,2% от английския пазар на хранителни артикули, само че няма онлайн канал за търговия, заяви, че приходите през годината до 28 февруари са нарастнали с 12% до 7,7 милиарда паунда (10,3 милиарда долара), вследствие на което облагата преди налози е достигнала 9,8 млн. паунда по отношение на загуба от 25,2 млн. паунда през 2019-2020 година

Хартнагел съобщи, че представянето на търговията отразява вложенията в нови и съществуващи магазини, продуктовите нововъведения и чиновниците. Компанията е вложила 498 млн. паунда в терени и закрепени активи през тази година.
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР