Германската търговска верига Lidl ще стъпи и в Северна Македония.

...
Германската търговска верига Lidl ще стъпи и в Северна Македония.
Коментари Харесай

Българи ще водят експанзията на Lidl в Северна Македония

Германската комерсиална верига Lidl ще стъпи и в Северна Македония. Компанията възнамерява да отвори няколко магазина и да построи логистичен център в страната, оповестяват локални медии.

Германската компания към този момент е записала дъщерно сдружение в Северна Македония със седалище в Скопие. Тя възнамерява да влага над 10 млн. денара (162 000 евро) в супермаркети и да купи земя с повърхност над 10 000 кв. м в страната, заяви по-рано локалният вестник Faktor. Очакваше се Lidl в началото да влага 500 000 евро в страната.

Навлизането на македонския пазар ще се ръководи от управлението на Lidl България в лицето на изпълнителния шеф Милена Драгийска, финансовият и административен шеф Любомир Хърсев и Бисер Инчовски, който дава отговор за строителството и експанзията на компанията.

Те са разискали новата инвестиция с премиера Зоран Заев, министъра на превоза и известията Благой Бочварски и кмета на град Скопие Петре Шилегов. Според Заев тази инвестиция ще донесе по-добър избор за македонските жители и нови работни места.


Балканска агресия

Компанията към този момент оперира в няколко страни от района - Гърция, България, Словения, Хърватия, Сърбия. Германският дискаунтър разполага с магазини в 29 страни в Европа и Съединени американски щати, като последното огромно разширение е направено през 2018 година в Сърбия, където са отворени 41 магазина. Търговската верига оперира от повече от десетилетие в България, като има над 100 обекта у нас.

Интересът на Lidl към откриването на супермаркет в Македония идва след отварянето на магазина му през януари в сръбския град Враня, който притегля огромен брой клиенти както от Северна Македония, по този начин и от Косово.

Lidl първо ще бъде построи логистичния център, който да служи като център за доставка на веригата в Северна Македония. Засега не е ясно в кои градове ще са магазините, като съгласно управляващите ще бъдат определени обитаеми места с " с устойчива демографска и икономическа мощност ".

За, като голям брой македонски медии оповестиха, че компанията ще отвори свои магазини в страната в границите на седмици. Тогава от комерсиалната верига изрично опровергаха тези информации.
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР