Германската социалдемократическа партия трябва да преразгледа отказа си да участва

...
Германската социалдемократическа партия трябва да преразгледа отказа си да участва
Коментари Харесай

Меркел се обръща към Шулц за подкрепа

Германската социалдемократическа партия би трябвало да преразгледа отхвърли си да взе участие в нова огромна коалиция с нас, сподели ръководителят на парламентарната група на Християндемократическия съюз Фолкер Каудер, заяви „ Ройтерс “.

Социалистите управляваха в коалиция отпред с Ангела Меркел от 2013 година, само че обявиха, че минават в съпротива, откакто на парламентарните избори на 24 септември записаха най-слабия си резултат в следвоенния интервал.

Някои в партията обаче приканват водача й Мартин Шулц да размишления - позиция, подкрепена през днешния ден от водача на парламентарната група на консерваторите в Бундестага. „ Европа се нуждае от устойчиво държавно управление в Берлин. Бих желал актуалните сътрудници в ръководещата коалиция да работят още веднъж дружно ", сподели Каудер.

Мартин Шулц ще се срещне с президента Франк-Валтер Щайнмайер, който се пробва да улесни съставянето на съдружно държавно управление за отбягване на нови избори. След вота на масата за договаряния седнаха три партии, само че Свободните демократи оповестиха, че „ не виждат смисъл в договарянията “.

Има огромни разлики сред обединението на Ангела Меркел, Свободните демократи и „ Зелените “. Те са противоположни позиции във връзка с въпросите за бежанците, климата и финансите.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР