Германската социалдемократическа партия (SPD) е готова за коалиционни преговори с

...
Германската социалдемократическа партия (SPD) е готова за коалиционни преговори с
Коментари Харесай

Германските социалдемократи са готови за коалиционни преговори с други партии

Германската социалдемократическа партия (SPD) е подготвена за съдружни договаряния с други партии, с цел да помогне за намиране на излаз от обстановката, до която докара неуспехът на канцлера Ангела Меркел да образува съдружно държавно управление, съобщи генералният секретар на партията Хубертус Хайл, цтиран от " Ройтерс ".

Решението на SPD, която по-рано съобщи, че ще излезе в съпротива, откакто на изборите през септември означи най-слабият си резултат след Втората международна война, прави по-малко евентуално произвеждането на нови избори, отбелязва " Ройтерс ".

" SPD няма да каже не на полемиките ", подчера Хайл пред кореспонденти в петък след проължили часове наред диалози с водачите на партията.

Той обаче не уточни с кои партии ще договарят социалдемократите, нито дали имат намерение да вземат участие в ръководеща коалиция, или просто ще обезпечават парламентарна поддръжка на държавно управление на малцинството, водено от Меркел.

SPD е изложена на възходящ напън да се откаже от съпротивата си против присъединяване в необятна коалиция с консервативните Християндемократически и Християнсоциален съюз.

Социалдемократите участваха в необятна коалиция с консерваторите от 2013 година, само че водачът на партията Мартин Шулц съобщи, че би трябвало да се вслушат във волята на гласоподавателите си и да минат в съпротива

Всичко, което би трябвало да знаете за: Изборите в Германия (200)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР