Германската компания Bauer Media постигна споразумение за придобиването на австралийски

...
Германската компания Bauer Media постигна споразумение за придобиването на австралийски
Коментари Харесай

Германски медиен конгломерат купува австралийски списания за 40 млн. долара

Германската компания Bauer Media реализира съглашение за придобиването на австралийски и новозеландски списания, в това число Marie Cliare и Men`s Helath за общо 40 милиона австралийски $, съобщи ДПА.
Германският медиен конгломерат реализира съглашение с медийната група Australian Seven West Media за придобиването на списанията на Pacific, които разгласяват към 14 австралийски и новозеландски марки. Това оповестиха двете компании в обособени официални съобщения през днешния ден. До сделката Bauer Media и Pacific бяха в яростна конкуренция в бранша на списанията. Трансакцията, която би трябвало да бъде утвърдена от регулаторния орган за конкуренцията, се чака да бъде приключена в края на 2019 година или при започване на 2020 година.
Сделката включва споразумяване на търговски въпроси, съглашение за шерването на начин на живот наличието и 6,6 милиона австралийски $ за реклама на Севън уест медия в Бауер Медия за три години, предава Българска телеграфна агенция.
" Сделката ще даде на чиновниците на Бауер и Пасифик по-големи благоприятни условия за въвеждане на новаторски способи, за креативност и съдействие, с цел да продължат да радват аудиторията си ", сподели основният изпълнителен шеф на Bauer Australian, Брендън Хил.
Германският издател, който е фамилна благосъстоятелност, навлезе на австралийския пазар през 2012 година, откакто купи Ей Си Пи мегазинс (ACP Magzines) за половин милиард $.
През 2017 година холивудската актриса Ребъл Уилсън изправи Бауер пред съда за издание в списанията на конгломерата на осем публикации, които настояват, че тя е обявила изфабрикувани неистини за същинското си име, възраст и детство.
Съдът постанови звездата да получи 4,7 милиарда $, най-високата сума, плащана в миналото в Австралия за вреди, само че по-късно трябваше да върне 4, 1 милиона $, напомня ДПА.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР