Германската канцлерка Ангела Меркел заяви, че решението й преди две

...
Германската канцлерка Ангела Меркел заяви, че решението й преди две
Коментари Харесай

Ангела Меркел иска нова политика за бежанците

Германската канцлерка Ангела Меркел съобщи, че решението й преди две години да допусне в страната стотици хиляди мигранти е било филантропично изключение, а не основа на дълготрайна тактика, съобщи Ройтерс. На годишната си лятна конференция по-малко от четири седмици преди парламентарните избори Меркел сподели, че по-късно решение са били подхванати ограничения сходен бежански напор да не се повтори.

Шулц подлага на критика Меркел: Откъснала се от действителността

Германската канцлерка се състезава за четвърти следващ мандат на поста на парламентарните избори на 24 септември. Нейният Християндемократически съюз съгласно допитванията сега води с 13 процентни пункта пред главния си противник, Германската социалдемократическа партия.

Германската канцлерка предизвести, че отводът на редица страни от Европейски Съюз да одобряват и разпределят бежанци може да има дълготрайни последствия, съобщи ТАСС.

" Европа не си е написала домашното (за справяне с мигрантската криза), Дъблинският правилник не работи, не всички имат подготвеност да вземат участие в системата за разпределение на бежанци ", аргументира се Меркел.
Sommerpressekonferenz mit Bundeskanzlerin Angela Merkel am 29.08.17 https://t.co/eLkllPoo7L
— filmdenken Videotips (@fd_videotips) August 29, 2017 Германската канцлерка акцентира, че е " неприемливо Европа да демонстрира взаимност единствено когато това е в полза на някои. Или всички ще сме солидарни със страни като Италия, или това ще има съществени последици в бъдеще ", предизвести тя. Не можем да мълчим пред похищенията над правовата страна в Полша, съобщи Меркел, представена от Франс прес.

" Правовата страна в Полша е сериозна тематика. Каквото и да е нашето предпочитание за положителни връзки, положителни връзки с нашата съседка Полша, не можем просто да мълчим и нищо да не кажем единствено с цел да е всичко безшумно и добродушно ", сподели немската канцлерка.

По тематиката за Русия и Украйна Меркел увери, че работи дружно с френския президент Еманюел Макрон и със Съединени американски щати за намиране на решения на украинската рецесия в границите на " нормандската четворка " (Франция, Германия, Русия и Украйна), съобщи Ройтерс.

" Във вчерашното си взаимно изказване (с Макрон) ясно посочихме, че спазването на съглашението за преустановяване на огъня е извънредно значимо. Ако се съблюдават Минските съглашения, ще бъдат покрити условията за анулация на глобите против Русия. Това ще е потребно както за съветската, по този начин и за немската стопанска система ", сподели тя.

Източна Европа обърка сметките на Макрон

Меркел съобщи, че би желала Германия да поддържа по-добри връзки с Турция. " Трябва обаче да погледнем действителността. Сега сме в доста комплицирана фаза от връзките си. Искането ни е ясно - всички арестувани в Турция немски жители би трябвало да бъдат освободени ", сподели тя.

Меркел съобщи, че позволеният от Европейски Съюз краткотраен надзор по националните граници на Германия до края на ноември би трябвало да бъде продължен, съобщи ДПА.

" Нуждаем се от този граничен надзор ", сподели немската канцлерка и заяви, че на следващия ден ще разиска удължаването му с ръководителя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер.
След бежанската рецесия в Европа няколко страни върнаха контрола по националните си граници в Шенгенското пространство за свободно придвижване, само че Европейската комисия съобщи през май, че се стреми към анулацията му.
 Ангела Меркел Guliver/Getty Images
Меркел осъди като расистко изявление на водач на националистичната партия " Алтернатива за Германия ", който съобщи по адрес на държавния комисар за интеграцията Айдан Йозогуз, който е с турски корени, че " можем да се откървем от него в Анадола ", съобщи Асошиейтед прес.

Повод за абсурда станаха думите на Йозогуз, че " оттатък езика не може да се разпознава някаква характерна немска просвета ".

Меркел отвори вратата към персоналния си живот

Меркел сподели, че коментарът на водача на " Алтернатива за Германия " Александер Гауланд е " расистки и безусловно би трябвало да бъде наказан ". Гауланд отдръпна потреблението на израза " да се отървем от него ", само че другояче остава зад думите си.

Меркел отхвърли изказванието, че предизборната акция в Германия е скучна, съобщи ДПА.

" За мен не е скучна, а вълнуваща и забавна ", съобщи тя и добави, че не е съгласна с мнението, че " една акция е добра единствено в случай че хората се наскърбяват едни други ".
 Ангела Меркел Guliver/Getty Images
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР