Германската канцлерка Ангела Меркел призова днес парламента да одобри нови

...
Германската канцлерка Ангела Меркел призова днес парламента да одобри нови
Коментари Харесай

Меркел: Локдаун и вечерен час са жизненоважни, за да спрем третата вълна!

Германската канцлерка Ангела Меркел прикани през днешния ден Народното събрание да утвърди нови пълномощия, които ще ѝ разрешат да постанова локдаун и вечерен час в регионите с високо ниво на коронавирусната болест. Тя съобщи, че болшинството от германците поддържат по-строги ограничения, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

" Третата вълна на пандемията е приклещила крепко страната ни в хватката си ", сподели Меркел в изявление пред Народното събрание, прекъсвано от недоволни възгласи на депутати от крайнодясната партия " Алтернатива за Германия " (АзГ), която е срещу ограничаващите ограничения.

" Работещите в интензивните отделения още веднъж и още веднъж ни изпращат сигнали за помощ. Кои сме ние да подценяваме молбите им? ", запита канцлерката.

Правителството на Меркел желае Народното събрание да промени Закона за отбрана от заразни заболявания, с цел да могат федералните управляващи да постановат рестрикции даже при противоречие на районните водачи, като с това се надяват да облекчат натиска върху лечебните заведения.

Планът на Меркел планува полицейски час сред 21 до 5 ч. в регионите, където броят на инфектираните надвишава 100 на 100 000 за седемдневен интервал. Пред депутатите канцлерката акцентира, че ограниченията в други страни като Португалия и Англия са били още по-рестриктивни от плануваните за Германия. Целта е да понижим придвижването на хора и визитите от едно място на друго през нощта, както и потреблението на локалния градски превоз, изясни Меркел.

Тя призна, че вечерният час " не е панацея ", само че изрази вяра, че в композиция с други ограничения като строгото ограничение на контактите той ще има резултат. Преимуществата на тази мярка са повече от минусите, означи канцлерката.

Налагането на вечерен час и даването на федералното държавно управление на пълномощия да го вкарва наложително в 16-те немски провинции провокира рецензии в консервативния блок на Меркел. Допитвания предвиждат най-лошите резултати за него на националните избори през септември.

Председателката на парламентарната група на АзГ Алис Вайдел дефинира новите ограничения като невиждана офанзива против главните демократични свободи. Предложените ремонти в Закона за отбрана от заразни заболявания са алармиращ документ на една властническа страна, сподели тя пред депутатите.

" Това връщане на властническия дявол идва от канцлерството и от вас, г-жо канцлер ", обърна се Вайдел към Меркел.

Докато Вайдел говореше, Меркел бе забила взор в смоя смарт телефон, отбелязва Ройтерс.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР