Германската икономика ще загуби около 19,3 млрд. евро от втората

...
Германската икономика ще загуби около 19,3 млрд. евро от втората
Коментари Харесай

Колко ще изгуби Германия заради втората карантина?

Германската стопанска система ще загуби към 19,3 милиарда евро от втората карантина поради разпространяването на ковид, считат специалистите от Германския институт за стопански проучвания, написа вестник Die Welt.

Т. нар. " меко блокиране " ще ощети най-силно предприятията, които работят в региона на ресторантьорския и хотелиерски бизнес – 5,8 милиарда евро. Това подхожда на намаляването на икономическите индикатори за тримесечието с 55%.

Индустриалният бранш също ще понесе тежък удар – предстоящите загуби на немската промишленост са 5,2 милиарда евро. Спортът, културата и развлекателната промишленост ще изгубят към 2,1 милиарда евро, секторът на търговията – 1,3 милиарда евро.

 {{ otherArticle[0].article.title }}
Все повече европейски страни постановат карантина, с цел да спрат...

Сериозни загуби ще претърпят и логистичните компании, филмовата промишленост и изпълнителите.

Втората карантина няма да засегне толкоз мощно пазара на труда. Според прогнозата на института, безработните ще се усилят със 100 000 души през четвъртото тримесечие: за съпоставяне, по време на първата карантина безработицата в страната се усили с над 6 пъти повече – 630 000 души. До края на годината хората, заети на ненапълно работно време, ще се усилят с 400 000 души и ще доближат 3,2 млн. души

2021 година обаче ще е напълно друга и се чака динамично икономическо възобновяване. През идната година Брутният вътрешен продукт на Германия би трябвало още веднъж да нарасне доста. В същото време обаче равнището на банкрути на предприятия и безработицата ще се покачат.
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР