Германската група Siemens и френската машиносторителна компания Alstom преговаряли за

...
Германската група Siemens и френската машиносторителна компания Alstom преговаряли за
Коментари Харесай

Милиардна сделка между Siemens и Alstom размества играчите в жп индустрията

Германската група Siemens и френската машиносторителна компания Alstom преговаряли за обединение, оповестиха международните организации.

Новината идва откакто през юни сливането на жп бизнесите на канадската Bombardier и Alstom се провалиха и двете компании пpeĸъcнaxa пpoгoвopитe, защото нe ca ycпeли дa ce дoгoвopят пo цeнaтa и cтpyĸтypaтa нa pъĸoвoдcтвo.

С обединяването си Siemens и Alstom ще изпреварят канадския си съперник Bombardier. Трите водещи компании в бранша търсят благоприятни условия за разширението на бизнеса си в Европа в отговор на декларираните от китайското държавно дружество CRRC упоритостите си за световна агресия.

Siemens и Alstom са водачи в жп сегмента на високоскоростните влакове с техните модели ICE и TGV.

По предварителни данни след обединието с Alstom, немската корпорация ще държи половината от новото сдружение. То ще се ръководи пък от сегашния началник на френската компания Анри-Пупар Лафарж. Сметките демонстрират, че обединената компания ще може да прави продажби от към 18 милиарда $ годишно. Тези на съперника й CRRC пък са 35 милиарда $.

"Сименс " АГ (Siemens AG - наречие: Зийменс) е със седалище в Берлин. Едноименната корпоративна група е измежду най-големите в света. Развива се в 6 съществени бизнес посоки: връзки и информатика, автоматика и надзор, енергетика, превоз, медицина, осветяване. Компанията също по този начин има ползи във финансите, строителството, битовата техника, водопречиствателните технологии и бизнес услугите.

Световните централи на групата "Сименс " се намират в Берлин и Мюнхен. Акции на "Сименс " АГ се котират на Франкфуртската и Нюйоркската фондови тържища от 12 март 2001 година. В целия свят за групата работят 472 000 индивида в 190 страни.

От 2005 и 2006 година в Български държавни железници се употребяват мотрисите Siemens Desiro . Бяха доставени първо 25 броя дизелови мотриси, по-късно още 25 елекрически мотриси. Те се употребяват по междуградски маршути на къси дистанции. Влаковете Siemens Desiro в България се движат по следните посоки: София-Банкя (електрически мотриси), София-Пловдив (електрически мотриси), София-Перник (електрически мотриси), Хасково-Димитровград (дизеловии мотриси), Самуил-Силистра (дизеловии мотриси) и други. Siemens Desiro е семейство пътнически влакове, създадени от компанията Сименс АГ. Предлагат се електрически и дизелови мотриси.

Πpиxoдитe нa Аlѕtоm зa финaнcoвaтa гoдинa, зaвъpшилa нa 31 мapт 2017 година, ca нapacнaли c 6% - дo 7.3 млpд. евро, a чиcтaтa пeчaлбa на компанията e 289 млн. eвpo. Тя имa пepcoнaл oт 32 800 дyши в 60 cтpaни нa cвeтa и пpoизвeждa лoĸoмoтиви, виcoĸocĸopocтни влaĸoвe, тpaмвaи и eнepгийнo oбopyдвaнe.

Siemens България е водещ снабдител на новаторски артикули, технологии и решения в областта на промишлеността, енергетиката, превоза, опазването на здравето и инфраструктурата. Бизнес ползите ни са ориентирани към областите на електрификацията, автоматизацията и цифровизацията. Компанията има над 500 чиновници в страната.

Siemens е показана в България от края на 19-ти век. Историята на компанията е тясно обвързвана с техническите нововъведения в страната - от построяването на телеграфната мрежа, електрификацията на редица обекти и знакови здания, построяването и развиването на телефонната мрежа, доставката на едни от първите рентгенови апарати до днешните модерни решения като най-екологичната електроцентрала с смесен цикъл на произвеждане, модернизацията на индустриалните процеси в промишлеността, интелигентните сградни технологии, безвредните и ефикасни медицински апарати от най-голям клас.

В началото на 1991 година Siemens възвръща традицията да участва непосредствено в страната и основава личен oфис в София, в който са показани главните посоки на сдружението. През октомври 1998 година
е записана и пълнофункционална дъщерна компания на концерна Siemens в България - "Сименс " ЕООД.

Освен със своите висококачествени и новаторски артикули, решения и услуги Siemens е шеф на близо 250 души в района на град Правец, където през 2005 година бе открита фабрика за измервателна инсталация за артикули високо напрежение.

Професионализмът на българските инженери получават огромно самопризнание с помощта на обстоятелството, че в България са локализирани два способени центъра, които работят по планове на компанията по целия свят. Български експерти подкрепят планове на Siemens в региона на енергийния инженеринг в Европа и Азия.

Другият значителен принос на локалния ноу-хау и експертиза към бизнеса на Siemens е активността на Центъра за нововъведения всградните технологии. В него близо 90 висококвалифицирани експерти работят по интернационалните планове на компанията.

Alstom (в предишното - GEC-Alsthom ) е френска мултинационална компания с ползи в енергийния и транспортния бранш. Alstom оперира в областта на генериране на електрическа енергия от Водноелектрическа централа, АЕЦ, както и на системи за отбрана на околната среда. Също по този начин е производител на влакове (в това число за TGV и Eurostar) и трамваи.

"Алстом " също участва в България. Тя трябваше да построи Топлоелектрическа централа "Марица изток 1 ", само че договорът с възложителя AES Corporation е преустановен по взаимно единодушие през 2011 година.

" Алстом България " ЕООД - София е с предмет на активност планиране, произвеждане и поддържане на технологии и системи за транспортната промишленност.

Търговската тактика на концерна ALSTOM Power е насочена към целия диапазон от клиенти - дребни, междинни и огромни предприятия. Фирмата е 100% благосъстоятелност на концерна ALSTOM. "Алстом Пауър България " ЕООД - София прави цялостен размер от услуги в региона на енергетиката и индустрията. <!--![endif]--> <!--![if--> <!--[if--> <!--[endif]-->

<!--![endif]--> <!--![if--> <!--![endif]--> <!--![if--> <!--![endif]--> <!--![if-->
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР