Германската футболна лига започва от днес тестове за провеждането на

...
Германската футболна лига започва от днес тестове за провеждането на
Коментари Харесай

Меркел и клубовете решават за възобновяването на Бундеслигата

Германската футболна лига стартира от през днешния ден проби за провеждането на мачове от Първа и Втора Бундеслига пред празни трибуни
Германската футболна лига стартира от през днешния ден проби за провеждането на мачове от Първа и Втора Бундеслига пред празни трибуни, заяви електронният вид на списание " Кикер ".

Също в четвъртък представители на лигата и обособените клубове се срещнат с канцлера на Германия Ангела Меркел по отношение на опцията за възобновяване на шампионата. При приемане на зелена светлина от управляващите, Бундеслигата е подготвена да се възобнови още доникъде на май месец.

Германците желаят да изчистят всички вероятни компликации към обстановки, които биха се основали при възобновяване на шампионата в изискванията на пандемията от ковид.

От лигата са посочели, че ще бъдат извършени най-малко два самостоятелни един от различен теста, само че към момента има съществени неясноти по някои въпроси. Един от тях е по какъв начин да бъдат защитени хората от треньорския и мениджърския екип, които са в рисковата група над 60 години.

Друг проблем е по какъв начин да се подсигури сигурността на футболисти, които страдат от разнообразни здравословни проблеми като астма, диабет или респираторни усложнения, които са измежду най-застрашените от ковид.

Заради ковид всички мачове в Германия бяха спрени в средата на март месец.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР