Германската футболна легенда Лотар Матеус обяви края на треньорската си

...
Германската футболна легенда Лотар Матеус обяви края на треньорската си
Коментари Харесай

Матеус обяви края на треньорската си кариера

Германската футболна легенда Лотар Матеус разгласи края на треньорската си кариера. 58-годишният Матеус за последно води националния тим на България от 23 септември 2010 до 19 септември 2011 година. " Определено завърших с треньорството ", разяснява германецът за " Нойер Оснабрюкер Цайтунг ".

В момента той работи като футболен анализатор за телевизия " Скай ", а също по този начин е дипломат на Байерн (Мюнхен) и и на Германската футболна лига. " Имах страхотни моменти като треньор, въпреки че не бях по този начин сполучлив спрямо футболната ми кариера ", сподели още някогашният капитан на " Маншафта ".

Матеус започва в треньорството на кормилото на австрийския Рапид (Виена) през септември 2001 година, след което водеше Партизан (Белград), националния отбор на Унгария, бразилския Атлетико Паранаезне, Ред Бул Залцбург в Австрия и израелски Макаби Нетаня.

Терминатора, обаче, по този начин и не работи в родината си. " Жалко е, само че не съм печален от този факт. Имах 4-5 оферти от Германия, само че ги отхвърлих, защото реших, че не са подобаващи за мен ", разяснява той. Матеус записа рекордните 150 мача за Бундестима, с който завоюва международната купа през 1990 година и европейската през 1980 година.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР